Istoric

IAC a fost fondată în anul 2000 cu scopul de a dezvolta un centru de cercetare şi investigare a conştiinţei în Portugalia. Deşi proiectul este încă în desfăşurare, IAC este astăzi o adevărată organizaţie globală, cu multiple obiective educaţionale şi de cercetare, şi o prezenţă permanentă pe patru continente şi în multe ţări din lume.

Rădăcinile IAC datează din 1981, odată cu fondarea Centrului de Cercetare a Conştiinţei (CCC) de către Waldo Vieira, doctor în medicină, în Rio de Janeiro, Brazilia. CCC a organizat cercetări experimentale ale conştiinţei şi conferinţe gratuite în toată Brazilia. În anul 1986 W. Vieira a publicat tratatul său “Proiectologie: o panoramă a experienţelor conştiinţei în afara corpului uman”, rezultat al unei munci de 19 ani. Tratatul oferă o analiză cuprinzătoare a proiecţiilor, cunoscute şi ca experienţe în afara corpului, şi constituie fundaţia pe care se va construi Ştiinţa Proiectologiei.

Cererea tot mai mare pentru prezentările structurate, oferite de CCC, a dus la fondarea, în 1988, a Institutului Internaţional de Proiectologie şi Conştientologie (IIPC). În 1994 IIPC a început extinderea în toată lumea, stabilindu-şi birouri în Europa şi în America de Nord.

Procesul extinderii internaţionale a condus, în final, la înfiinţarea IAC (Academia Internaţională a Conştiinţei). După este menţionat mai sus, IAC a fost infiinţată iniţial pentru a dezvolta un centru de cercetare, dar obiectivele sale au devenit mai îndrăzneţe, iar numărul acestora a crescut atunci când IAC a moştenit toate centrele educaţionale ale IIPC din Europa şi din America de Nord. Aceast moment a marcat lansarea oficială a IAC în forma actuală, drept o organizaţie focalizată pe cercetare şi educaţie,  prin intermediul centrului său european de cercetare şi al centrelor educaţionale din întreaga lume. Actualul preşedinte al IAC, Wagner Alegretti, a fost un cercetător de bază al conştientologiei şi projectologiei încă din 1982. A fost membru de bază al CCC şi membru fondator al IIPC.

2008

Este lansat evenimentul global anual – Convergenţa Asupra Conştiinţei, ţinut în Centrul IAC – Portugalia, cuprinzând  cursuri, ateliere şi simpozioane de cercetare a conştiinţei.

Evenimentul include Practica Multidimensională, Ectoplasmă şi Clarvedere, şi al II-lea Simpozion Internaţional despre Cercetarea asupra Conştiinţei.

Jurnalul de Conştientologie îşi sărbătoreşte a 10-a aniversare.

2007

Este înfiinţat Premiul Internaţional pentru Contribuţie Ştiinţifică la Conştientologie.

Inaugurarea primului Cosmoconştientarium (laborator specializat de cosmoconştientologie) la Centrul IAC din Portugalia.

2006

Inaugurarea primului Proiectarium din lume (laborator specializat pentru OBE), la Centrul IAC din Portugalia.

2005

Primul Simpozion Internaţional de Cercetare a  Conştiinţei; Centrul IAC din Portugalia.

2004

Deschiderea unei filiale IAC în Sydney, Australia.

Publicarea, în limbile spaniolă şi engleză, a volumului “Retrocogniţii – o investigaţie în amintirile vieţilor trecute şi perioada dintre vieţi “ – scrisă de Wagner Allegretti.

2003

Extinderea activităţilor educaţionale în Mexic şi Elveţia.

Deschiderea unei filiale IAC în Los Angeles – SUA.

2002

Centrele educaţionale ale IIIPC sunt transferate la IAC.

2002

Lansarea ediţiei în limba engleză a lucrării “Proiectologie”; New York, USA.

Al III – lea Congres Internaţional de Proiectologie şi Conştientologie.

2001

Prima cercetare experimentală, realizată de IAC la Evora, în Portugalia, ca parte a atelierului despre Câmpul Proiectiv.

2001

A început construcţia Centrului de Cercetare IAC în Evoramonte, Portugalia.

2000

Academia Internaţională a Conştiinţei este fondată în Portugalia.

1999

Al II-lea Congres Internaţional de Proiectologie şi Conştientologie şi primul Forum Internaţional al Cercetării Conştiinţei; Barcelona, Spania.

Este lansat un chestionar global în scopul cercetării experienţelor în afara corpului.

1994

Sunt plantate seminţele fondării IAC, atunci cand IIPC se extinde internaţional în Argentina, Europa şi SUA.

1990

Primul Congres Internaţional de Proiectologie şi Conştientologie; Rio de Janeiro, Brazilia.

1988

Institutul Internaţional de Proiectologie şi Conştientologie (IIPC) a fost înfiinţat de către membrii echipei de conducere ai CCC, în Brazilia.

1986

Lucrarea “Proiectologia: o panoramă a experienţelor şi conştiinţei în afara corpului“ este publicată în limba portugheză, în Brazilia.

1981

Centrul pentru Cercetarea Conştiinţei (CCC) este fondat în Rio de Janeiro, Brazilia.