Marturii

“… Experienţa şi cunoştinţele dobândite la cursurile CDP mi-au îmbogăţit viaţa într-un mod în care n-ar fi putut-o face nici o şcoală tradiţională. Aceste cursuri oferă tehnici de părăsire controlată a corpului, utilizând energiile noastre, dar păstrându-ne conştiinţa trează în acelaşi timp.

Aveam 40 de ani, cariera mea profesională se afla pe o direcţie bună, aveam o familie reuşită şi stabilă, iar fiica mea era o excelentă studentă la colegiu, independentă, pe cale să-şi finalizeze educaţia. Totuşi, simţeam că-mi lipsea ceva, ceva ce nu-mi puteau oferi realizările mele. Era evident că lucrurile pe care presupusesem că le doresc în viaţă, şi pe care le obţinusem cu atât de mare efort, nu-mi erau suficiente. Astfel am realizat că trebuie să caut altceva. Mai târziu am aflat că nu sunt singura care aveam acest sentiment şi că este foarte comun.

Am început să urmez lecţii de meditaţie şi conferinţe diferite, căutând să ajung la o stare mai bună. Am fost foarte norocoasă pentru că am întâlnit IAC foarte repede.

Când această organizaţie mi-a prezentat conţinutul cursului, am simtit un “click” înăuntrul meu. M-am hotărât să urmez cursul. Asta a fost acum şapte ani. Sunt convinsă că a fost cea mai bună decizie din viaţa mea, care mi-a adus dezvoltare personală şi etică.

Experienţa şi cunoştinţele dobândite cu CDP mi-au îmbogăţit viaţa aşa cum nici o şcoala tradiţională n-o putea face. Aceste cursuri oferă tehnici de părăsire controlată a corpului, utilizând energiile noastre, dar păstrându-ne conştiinţa trează în acelaşi timp.

1 – Experienţele în afara corpului (OBE): Am învăţat că toţi avem capacitatea de a ne părăsi corpul, dar nu o mai cunoaştem, nu ne-o mai amintim sau nu mai ştim să o controlăm. Am mai învăţat că unii oameni au o predispoziţie s-o facă şi alţii nu. În comparaţie cu alţi studenţi pe care i-am întâlnit la institut, aparţin celei de-a doua categorii. Nu-mi părăsesc corpul usor, sau mai bine zis, nu-mi reamintesc ce mi s-a întâmplat. Am avut experienţa de “zbor” şi vise lucide spontane, dar nu foarte des.  Am învăţat la aceste cursuri să diferenţiez visele lucide de extracorporalizări). Cursurile m-au ajutat, deasemenea, să provoc OBE. Acest lucru îţi aduce multă bucurie care nu pote fi descrisă. Numai experienţa în sine oferă o explicaţie. Înţelegerea altor dimensiuni, a faptului că propriul nostru corpul fizic este doar un vehicul în care se manifestă temporar conştiinţa în acest plan, că această lume nu este realitatea, ci numai o perioadă în evoluţia noastră, a fost o adevărată trezire pentru mine.

Experienţele mele în afara corpului mi-au permis să îmi privesc viaţa într-un mod total diferit şi să îmi înţeleg priorităţile. Uşa către alte dimensiuni a fost deschisă.

2 – Lucrând cu energii: Urmărind cursul CDP am descoperit bioenergia. Am învăţat să le identific, să le controlez şi să le folosesc. Lucrul cu bioenergiile m-a ajutat să stăpânesc diferite situaţii în moduri în care nu eram în stare înainte. (Eram foarte impulsivă şi explozivă – mi-am pierdut controlul de câteva ori în aceşti şapte ani, dar mult mai puţin decăt înainte. Şi, cu aceste ocazii, am fost capabilă să-mi corectez comportamentul când l-am conştientizat.)

Repercusiunile lucrului cu energiile au un efect foarte pozitiv. Acestea nu se limitează numai la cei ce se implică în aceste activităţi, ci şi la locurile şi la persoanele din jur. Am fost capabilă să ajut oameni să se simtă mai bine. Uneori aceştia au observat, alteori nu. Nu le-am zis niciodată nimic.

3 – Conştientologia: Aceasta completează bioenergiile şi extracorporalizările. Acesta este aspectul care face această şcoală mult diferită faţă de celelalte, după parerea mea.

IAC studiază conştiinţa într-un mod foarte raţional şi ştiinţific. Aceste studii ne ajută să ne cunoaştem pe noi şi pe cei din jur mai bine. Subiectele discutate au constituit un pas major în viaţa mea. Am învăţat că suntem experţi în a ne ascunde slăbiciunile de noi înşine; ne place să vedem aspectele pozitive ale personalităţii noastre şi nu aspectele pe care trebuie să le corectăm.

Am ştiut dinainte că trebuie să ne schimbăm şi să devenim persoane mai bune. Oricum, nu am ştiut că ceea ce trebuie să schimbăm nu este evident tot timpul. Cum putem să ne schimbăm, dacă nu ştim ce trebuie schimbat? Am aflat multe răspunsuri la aceste cursuri.

Conştientologia ne învaţă deasemenea cum să găsim şi să folosim principiile noastre etice, pe cele depozitate în memoria noastră colectivă. Ne oferă instrumente şi posibilităţi să evoluăm într-un ritm mai rapid. Alt rezultat inestimabil este că îi putem ajuta şi pe ceilalţi din jurul nostru. Folosind terminologia IAC, când consolezi o persoană perpetuezi emoţia negativă şi modelele energetice. Când ajuţi o persoană să vadă lucrurile clar, îi ceri să privească situaţia asemeni unui observator obiectiv, incapabil să se ascundă în spatele propriilor greşeli (de exemplu negând). Oricând este posibil, poţi ajuta o persoană clarificându-i ideile, nu consolând-o. Ajuţi procesul evolutiv al propriei conştiinţe, ajutând-o să se confrunte cu ea însăşi. Această acţiune este recompensată. Viaţa mea s-a schimbat complet după aceste cursuri. Am urmărit diferite conferinţe de-a lungul acestor şapte ani: conferinţe ce vorbesc despre pacea interioară, meditaţie, energii şi ajutor. Multe dintre ele erau bine întenţionate (nu toate după cum bine ştiţi) şi aveau o abordare pozitivă, dar nu mi-au oferit răspunsurile complete obtinuţe la CDP.

Programele IAC sunt empirice şi ştiinţifice, cu profesori puternic implicaţi în cercetare, care au o bună şi diversificată cunoaştere a subiectelor. Este o organizaţie complet dedicată dezvoltării conştiinţei şi procesului de evoluţie. Studenţii sunt încurajaţi să aibă propriile experienţe şi să nu creadă ce le zice instituţia. Ei le oferă studenţilor instrumentele necesare pentru ca să îşi atingă scopurile într-un mod independendent, în ritmul lor, la timpul potrivit. Am considerat toate acestea ca fiind motive bune să continui să urmăresc şi alte cursuri din programa lor, cu o mare diversitate de subiecte. Dacă oamenii ar avea posibilitatea de a primi acest tip de educaţie în şcolile obişnuite, lumea ar fi mult diferită, mult mai bună.

– Marisela A., Miami, USA

Am apreciat profesionalismul şi integritatea instructorilor şi mi-a plăcut să împărtăşesc experienţa cu alţi participanţi. Cursul mi-a produs o stare de trezire a conştiinţei. A fost o experienţă care m-a îmbogăţit şi m-a ridicat.

– Ethel L.K., Geneva, Switzerland

CDP mi-a deschis cu adevărat ochii. Nu numai că am învăţat cum funcţionează corpul energetic subtil, bioenergiile şi conştiinţa, dar am învăţat şi să aplic tehnici utile pentru a realiza ieşiri prelungite în afara corpului. Instructorii IAC au realizat o bună analiză a artei şi ştiinţei de proiecţie a conştiinţei.

Înainte de a urma acest seminar, am avut proiecţii ale conştiinţei foarte puţine şi întâmplătoare. După ce am urmat acest seminar, abilitatea mea de a-mi produce experienţe extracorporale şi fenomene conexe, precum vederea la distanţă, au crescut simţitor.

– Heinrich M.W., Frankfurt, Germany

Am venit la cursurile IAC din curiozitate, neştiind că vor avea aşa un efect asupra mea. În ciuda informaţiilor care m-au bulversat, tot ce mi s-a spus avea sens. Am avut un profund sentiment intuitiv că aflam adevărul despre viaţă, adevărul pe care-l căutam. Două săptămâni după ce am urmat primul modul CDP, am avut prima OBE. Lumea mea s-a cutremurat. De atunci viaţa mea s-a schimbat în aproape orice aspect. M-am simţit inspirat şi ghidat spiritual în această nouă călătorie prin viaţă.

– Anne-Marie W., Delft, The Netherlands

Încă aplic mult din ceea ce am învăţat la CDP. Am devenit mai conştiincioasă în atenţia pe care o acord timpului. Simt că viaţa mea are un scop – învăţ să evoluez. Relaţia cu mine s-a îmbunătăţit simţitor, iar abilităţile mele psihice se îmbunătăţesc şi ele.

Dedicarea, angajamentul şi profesionalismul personalului IAC, te inspiră.

– Grace K., Stockholm, Sweden

A fost pentru prima dată când am întâlnit o abordare raţională şi ştiinţifică a unor subiecte precum evoluţia conştiinţei şi experienţa în afara corpului. Cu ajutorul exerciţiilor învăţate la cursurile CDP, am fost în stare să am prima proiecţie provocată voit.

A fost foarte important pentru mine deoarece mă obosise abordarea New Age şi căutam un curs care să-mi dea informaţii detaliate, bine documentate, fără sentimentalismul şi misticismul atât de des ataşate acestor subiecte. Cu ajutorul exerciţiilor, pe care le-am învăţat în timpul cursurilor CDP, am fost fost în stare să am prima mea proiecţie provocată la dorinţă, care a dus la o înţelegere extinsă a universului în care trăim şi la certitudinea absolută că sunt mai mult decât corp fizic. Odată bine stabilită în minte această idee, o serie de schimbări au început să aibă loc, inclusiv reorganizarea priorităţilor în viaţa mea şi reînnoirea angajamentului privind misiunea de viaţă, pentru că acum o înţeleg.

– Alessandra L., Los Angeles, USA

În timp ce lucram cu energiile în timpul cursului, am putut să percep curgerea energiei şi să-mi simt corpul purificat. În plus, am putut să înţeleg şi să simt cum conştiinţa mea expandează în timp ce învăţam cum se obţine OBE. Am învăţat deasemenea cum să comunic cu conştiinţele nonfizice şi modul de a vindeca persoanele fizice şi nonfizice care au nevoie de ajutor.

– Student, Tokyo, Japan

Nu mă pot abţine să spun cât de mult mi-a plăcut seminarul. A fost o experienţă profundă. Rămâi cu amintiri impresionante şi mă consider norocoasă că am găsit această cale.

– Francesca T.D, Geneva, Switzerland

Am fost uimit să descopăr faptul că, folosind tehnicile simple învăţate, de a lucra cu energiile, precum exteriorizarea şi absorbţia energiei, e uimitor că pot simti o atât de mare schimbare în mine… După curs, am continuat să practic tehnicile învăţate şi m-au ajutat să-mi împrospătez mintea şi trupul, iar starea de relaxare s-a menţinut.

– Student, Tokyo, Japan